Masopust v zooparku: Z roubenky bude radnice, ve stodole zavoní prejt
Masopustní průvod zooparku projde letos skanzenem Stará Ves, veselici zakončí zábavný program se zabijačkovými hody ve stodole na statku. Foto Helena Hubáčková
Co se chystá

Chomutov - Rozjařený průvod masek a voňavé zabijačkové hody si užijí návštěvníci chomutovského zooparku, pokud v sobotu 8. února zavítají do skanzenu Stará Ves. Celá letošní masopustní veselice proběhne právě tam, připravené budou i soutěže pro děti, hudba a divadlo.

Karnevalové veselí vypukne ve dvě hodiny odpoledne. Průvod masek projde téměř celým skanzenem, kde se k němu mohou přidat i návštěvníci. Aby bylo tradici učiněno zadost, dojde i na požehnání od vrchnosti. „Z roubenky se na chvíli stane radnice a jeden z herců bude starostou, který průvodu předá symbolický klíč od města a udělí oficiální povolení k bujarému veselení,“ popisuje František Kremer z oddělení marketingu zooparku.

Průvod, ve kterém nebudou chybět ani koně a poníci, zakončí svou cestu ve stodole na statku. Tam bude připravena veselice ve staročeském duchu. „V režii divadelníků tu budou probíhat soutěže a hry pro děti, doplňovat je budou veselé písničky v podání živé kapely. Občerstvení bude ve stylu zabijačkových hodů,“ jmenuje lákadla na sobotní odpoledne ředitelka zooparku Věra Fryčová. Hrát bude kapela Ventilky a Pumpičky, ochotníci budou z divadla Mazec.

Začíná se ve 14 hodin, konec je plánovaný okolo páté. Děti mají vstupné zdarma, stejně tak nebudou platit návštěvníci s platnou vstupenkou do zooparku. Dospělí, kteří budou chtít dorazit pouze na masopustní veselici, zaplatí padesátikorunu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru