TIP NA VÍKEND: Přijďte se projít rozkvetlými zahradami na zámku Stekník
Foto zdroj: Zámek Stekník
Louny

Stekník - Stalo se už tradicí, že se zámecká zahrada na Stekníku zapojuje do projektu „Víkend otevřených zahrad“, který se tentokrát uskuteční 12. a 13. června 2021. Počátek této kulturní akce byl ve Velké Británii, kde se v roce 1998 uskutečnil první ročník.

Pro velký zájem se tato myšlenka oslavy zahrad postupně rozšířila do dalších zemí kontinentální Evropy. V minulých letech se do této akce zapojilo více než 200 tuzemských zahrad.

Návštěvníci můžou na Stekníku vidět zdejší terasovité zahrady, pro které jsou typické rozkvetlé popínavé růže. Zahradami se můžou projít sami nebo i s průvodcem. Dozví se tak nejenom o její historii, ale také o typických rysech italských zahrad. Po prohlídce je možné také navštívit interiéry zámku, prohlídky začínají vždy v celou hodinu.

Samotné prohlídky do zahrad jsou od 10 do 17 hodin. Prohlídky s průvodcem začínají každou hodinu od 10 do 16 hodin. Vstupné do zahrad je 50 korun, s průvodcem za 70 korun. V 11 a 14 hodin je pro návštěvníky připravené i hudební vystoupení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru