Spolek A dál? chystá zajímavou výpravu. Zájemce provede sklepením domů v historickém centru Žatce
Foto: z minulých pěškobusů - archiv spolku A dál?
Louny

Žatec - I v letošním roce je spolek A dál? jedním ze spolupořadatelů festivalu Den architektury. Tento rok vás duo Monika Merdová a Eva Sladká provede sklepením domů v historickém centru Žatce. Průzkum začne 2. října 2021 ve 14 hodin v obnoveném sklepě Mederova domu.

“Žatecké podzemí je rozsáhlá část stavebního dědictví našeho města, které svůj potenciál dosud skrývá. Celé centrum stojí na gotických sklepech, jsou to nejstarší části domů a mají zpravidla více pater,” přibližuje téma letošní procházky historička umění Monika Merdová.

“Navštívíme několik sklepů, část z nich je v jednání. Rozhodovat bude jejich přístupnost, bezpečnost a hlavně vstřícnost majitelů. Přesnou trasu procházky necháváme vždy jako překvapení a bude zaznamenána v mapě procházky,” dodává architektka Eva Sladká.

Možnost prohlédnout si sklepení domů v Žatci nemají místní ani turisté tak často. Ani radnice žatecké podzemí návštěvníkům neotevře. „Projekt jako takový žádný nechystáme, že by se otvíralo více to sklepení. Sklepy nejsou v majetku města,“ vysvětlila starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Vstupné je zdarma. Pevné boty, čelovky a svítilny s sebou!

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru