Chodíte rádi na výstavy? Ta v žateckém muzeu vás vtáhne do dob první republiky
Foto zdroj: Regionální muzeum K. A. Polánka
Louny

Žatec - Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na výstavu Žiju v první republice, která probíhá od 9. září do 24. dubna 2022 v prostorách Křížovy vily.

„Výstava vtáhne návštěvníky do doby první republiky a představí hlavně dámskou elegantní módu ze sbírky Ludmily Zuskové. K vidění budou převážně šaty, které doplní kloboučky, rukavičky, kabelky, boty, bižuterie i menší předměty denní potřeby. Své zastoupení však bude mít i pánská garderóba a předměty, jež dnešní muži už běžně nepoužívají," přiblížila Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení muzea.

Ludmila „Koláček“ Zusková vystudovala Střední školu designu a řemesel v Kladně a skoro dvacet let vystupuje pod značkou Athelier Cakee, která je zaměřena na prvorepublikovou módu. Pochází z Lán, ale žije v nedalekých Kamenných Žehrovicích. Pořádá módní přehlídky, výstavy a dokonce ve svých kostýmech účinkovala ve filmech Tenkrát v rájí, Jan Masaryk a v seriálu Bohéma.

Velkou inspirací pro budoucí zájem o módu a život v první republice jí byla prababička – spisovatelka A. D. Lánská. Ludmila, co by školou povinná, si k výročí založení základní školy v Lánech připravila šaty na školní vystoupení a od té doby se začala vyvíjet její záliba. Dnes její sbírka čítá několik set kusů oděvů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru