Filmové natáčení v Žatci se blíží, připravte se na omezení v centru města
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Žatec - Natáčení filmu s názvem Jojo Rabbit z období druhé světové války, jehož některé scény budou vznikat v centru Žatce, se kvapem blíží. S příchodem filmařů dojde i k řadě omezení v běžném provozu ve středu města. Přinášíme přehled lokalit s termíny, kterých se filmování jakýmkoliv způsobem dotkne. 

Filmová produkce Czech Anglo Productions se vrací do Žatce se snímkem v mezinárodní produkci. Produkce Czech Anglo Productions zde před 2 lety natáčela snímek “Zookeepers Wife”, nyní se bude v Žatci natáčet v době od 20. června do 8. července.

Rada města Žatec schválila natáčení tohoto projektu v níže uvedených lokalitách a termínech. Filmaři se obracíme na obyvatele v dotčených lokalitách s žádostí o odparkování svých vozidel mimo vyznačené zábory. Tyto zábory budou vyznačeny dopravním značením a budou hlídány bezpečnostní službou, na kterou se můžete obrátit s dotazem ohledně možného parkování. V dotčených lokalitách budou také vyvěšené informace pro obyvatele.

"Omlouváme se za snížený komfort v dopravní obslužnosti. Průjezd pro složky IZS bude zachován. Požádali jsme město Žatec, abychom mohli v místech natáčení upravovat exteriéry domů do válečného období, někde budeme používat speciální efekty a filmovou vojenskou techniku a slepou střelbu.

Žádáme obyvatele dotčených lokalit, aby nestáli u oken a nefotili filmové scény, znemožnilo by to natáčení. Na místě se budou pohybovat pracovníci produkce, které můžete kontaktovat v naléhavých případech: Marcel Ryšánek – lokační produkce 775696952, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a Tereza Chuchvalcová - lokační produkce 725883335, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.," uvedl manažer filmové produkce Jan Adler.

Lokality natáčení

19.6. (od 16:00) Vyparkování Chelčického nám., ul. Dlouhá, ul. Jiráskova, ul. Chmelnička, ul. Dvořákova, ul. Chmelová

20.6. Natáčení od 6 do 20, nejdříve na Chelčickém nám., poté přesun k divadlu a následně natáčení v ul. Chmelová. Na těchto místech budou umístěny vlajky s hákovým křížem. Ul. Dvořákova bude během natáčení neprůjezdná po dobu cca 4 hodin.

20.6. (od 16:00) Vyparkování nám. Svobody a Hošťálkovo nám., ul. Jiráskova, Chmelnička, část nám. 5. května a část ul. Obránců míru.

21.6. Natáčení od 6 do 20, nejdříve na Nám. Svobody, poté přesun na Hošťálkovo nám., tato budou během dne neprůjezdná a uzavřená náměstí pro dopravu. Objízdná trasa bude vedena po ul. Dlouhá. Lokace budou upraveny do válečné podoby a na náměstí budou vyvěšovat vlajky s hákovým křížem. Na náměstí vznikne filmová šibenice.

23.6. (od 16:00) Vyparkování nám. Svobody a Hošťálkovo nám,. ul. Jiráskova, Chmelnička, část nám. 5. května a část ul. Obránců míru, část ul. Dvořákova.

24.6. Natáčení od 6 do 20, nejdříve na nám. Svobody, toto bude během dne neprůjezdné a uzavřené náměstí pro dopravu. Objízdná trasa bude vedena po ul. Dlouhá. Filmaři zde budou používat vojenskou techniku a slepou střelbu.

30.6. (od 16:00) Vyparkování nám. 5. května, ul. Josefa Hory, ul. Dlouhá, část Hošťálkova nám.

1.7. a 2.7. Natáčení od 6 do 20 na nám.5. května, toto bude během 2 dnů neprůjezdné a uzavřená oblast pro dopravu. Objízdná trasa bude vedena po nám. Svobody. Lokace bude upravena do válečné podoby. Filmaři zde budou používat vojenskou techniku a slepou střelbu.

6.7. (od 16:00) Vyparkování nám. Svobody a Hošťálkovo nám. ul. Jiráskova, Chmelnička, část nám. 5. května a část ul. Obránců míru, část ul. Dvořákova, poté přesun na Nerudovo nám.

7.7. Natáčení od 6 do 20, nejdříve na nám. Svobody, toto bude během dne neprůjezdné a uzavřené náměstí pro dopravu. Objízdná trasa bude vedena po ul. Dlouhá. Na náměstí vznikne opět filmová šibenice a budou zde náměstí upravovat do válečné podoby s vlajkami.

7.7. (od 16:00) Vyparkování Smetanova nám., Nerudova nám., ul. Masarykova, u. Alšova, ul. Chmelová.

8.7. Natáčení od 6 do 20, nejdříve na Smetanově nám., toto bude během dne neprůjezdné a uzavřené náměstí pro dopravu. Objízdná trasa bude vedená po ul. Volyňských Čechů. Filmaři budou zde prostor upravovat do válečné podoby s vlajkami.

"Děkujeme, že nám umožníte pracovat v tak krásném městě a děkujeme obyvatelům za shovívavost a pomoc při natáčení, uzavřel Jan Adler.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru