Zmrzlý vodopád. Foto: Jan Macháček
Výlety

Ústí nad Labem - Vaňovský vodopád najdou návštěvníci v Labském kaňonu. Je největším vodopádem Českého středohoří. Z výšky 12 metrů padá Podlešínský potok, který pod vodopádem teče mezi kameny. Poté se vlévá do řeky Labe.

Navštívit vodopád se doporučuje hlavně na jaře, kdy se v době tání valí dolů ve velké rychlosti obrovská masa vody. Zážitkem je ale také vidět vodopád v zimě, kdy je zamrzlý a změní se v ledopád.

Nedaleko vodopádu je skalní vyhlídka Vrkoč, kde si návštěvníci můžou „vychutnat“ úžasný výhled na Labe.

K vodopádu se lze dostat několika směry. Vede k němu zelená turistická značka od zámečku Větruše po vrstevnici nebo strmější cesta z Vaňova.  Přijít se dá také po žluté značce od rozcestí Nad Vaňovem.

Kudy tam?

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru