OBRAZEM: Pivo jako odměna. Slušní řidiči dostali na cestu plechovku nealka
Ukáznění řidiči obdrželi jako odměnu plechovku nealkoholického piva. Foto: Sandra Veverková
Louny

Žatec - I v průběhu letošních letních prázdnin bude na území Ústeckého kraje probíhat společný projekt Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Dopravně preventivní akce se uskutečnila v úterý dopoledne také v Žatci. Zodpovědným řidičům při ní za odměnu rozdávali pivo bez alkoholu.

Projekt je zaměřen na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu za volantem. Akce probíhá již několik let, kdy policisté na vybraných stanovištích zjišťují, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholu. Kromě policistů se akce zúčastnil i zástupce Besipu - krajský koordinátor pan Jan Pechout a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven. Od Besipu si řidiči odvezli jako dárek reflexní vestu.

„Cílem projektu je také rozšířit povědomí o nealkoholickém pivu, které může být bezpečnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování zákona. Řidiči se nemusí vzdát svého oblíbeného piva, ale mohou využít vhodnější variantu, a to pivo nealkoholické,“ upřesnila krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Pokud je u nich dechová zkouška negativní, obdrží každý takový řidič od zástupce pivovarů odměnu ve formě plechovky pěnivého moku – piva bez alkoholu.

V Žatci, pod kruhovým objezdem u Kauflandu, zkontrolovali policisté během úterního dopoledne na tři desítky řidičů. Nikdo z kontrolovaných motoristů nebyl pod vlivem alkoholu. "Dva řidiči se dopustili dopravního přestupku, neměli zapnutý bezpečnostní pás, což jsme vyřešili na místě pokutou," uzavřela Šárka Poláčková.

FOTOGALERIE

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru