OBRAZEM: Žáci základní školy v Postoloprtech volili do žákovského parlamentu
Foto: Markéta Polcarová (II. stupeň) a Ivana Dandová (I. stupeň)
Louny

Postoloprty - Hlasovací lístky, urna, plenta, komise, nic z toho nechybělo. Na základní škole v Postoloprtech volili žáci do žákovského parlamentu. A aby se co nejvíce splnila kompetence „výchova demokratického občana“, tak to byly volby se vším všudy.

Žáci přicházeli po třídách, hledali v komisi člena, ke kterému jsou podle abecedy přiděleni a prokazovali se dokladem. Tím byla žákovská knížka, která musela být podepsána rodiči. Kdo ji zapomněl nebo neměl podepsáno, měl smůlu a toto dobrodružství nezažil.

Volby proběhly 5. října v dopoledních hodinách a ve volebních místnostech se vystřídali žáci 3. až 9. ročníků. Z celkového počtu 337 možných voličů se za plentou vystřídalo 275 žáků, tj. volební účast 81,6 %. Ostatní žáci buď chyběli, nebo nesplnili podmínku, která je k volbám připustila (platná ŽK). Nejstarší žáci (členové volební komise) ihned po uzavření volebních místností začali počítat a výsledky dopadly následovně.

Zvolení zástupci ve školním roce 2018/2019:

3. A Hutníková Sára, Ibl Vojtěch
3. B Pečner Jan, Svobodová Adéla
4. A Kováčová Johana, Řeháčková Anna
4. B Fridrichová Natálie, Kašparová Monika
5. A Feranec Matyáš, Pelantová Šárka
5. B Bílková Adéla, Kalousek Matěj
6. A Řeháčková Ella, Třasoňová Nela
6. B Petřivalská Ivana, Wróblewská Karolína
7. A Pišťáčková Andrea, Řeháčková Alena
7. B Lukacs Antonín, Prytoluk Vladislav
8. A Bláhová Kateřina – Šlégr Jan (shodný počet hlasů) = proběhne volba mezi nimi
Škopová Jana
8. B Folberová Karolína
Maliňák Martin – Partyka Jaroslav = (shodný počet hlasů) = proběhne volba mezi nimi
9. A Černá Lucie, Mezerová Tereza
9. B Löffelmannová Kateřina, Vašková Monika

Žáci se budou scházet jedenkrát za 14 dní a společně s koordinátorkou Markétou Polcarovou řešit otázky týkající se školy. Cílem žákovského parlamentu je motivace dětí, učení se komunikovat, vyjadřovat svůj názor v rámci norem, mít postoj k dění kolem nich a především zábava, přátelství, tolerance.
"Samotná akce se všem účastníkům líbila a věříme, že si nyní naše mládež uvědomí důležitost voleb a vzpomene si na své „první“ každé čtyři roky," řekla koordinátorka žákovského parlamentu Markéta Polcarová.

(schu)

FOTO

0810volby1

0810volby2

0810volby3

0810volby4

0810volby6

0810volby7

0810volby8

0810volby9

0810volby10

0810volby11

0810volby11b

0810volby12

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru