Žatec - Posledních 140 kompostérů ze sedmi stovek nabízí město Žatec bezplatně svým obyvatelům. Nádoby o objemu 1100 litrů jsou určené na ukládání biologického odpadu, ze kterého postupně vzniká kompost. Nabídka je určená především pro majitele rodinných domů nebo zahrad na území města a v místních částech Žatce.

Zájemci o kompostér podepíší s městem smlouvu, že nádobu budou k určenému účelu používat pět let. Po uplynutí této doby si mohou kompostér nechat.

Nádoby na biologický odpad pořídilo město Žatec ve spolupráci se společností ISES a jejich pořízení bylo spolufinancováno z fondů Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na pořízení kompostérů byly 2,4 milionu korun, z toho 85 procent tvořila dotace.

Žádostí o kompostéry lze stále podávat elektronickou cestou přes webové stránky města nebo si vytištěnou přihlášku vyzvednout na Městském úřadě Žatec a fyzicky ji pak předat na podatelně. Po vyřízení všech administrativních povinností budou žadatelé e-mailem vyzváni, aby si kompostér vyzvedli.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru