V německém Georgensgmündu se sešli žatečtí rodáci žijící v Německu
Starostka Zdeňka Hamousová představuje nový městský kalendář. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - V německém Georgensgmündu se o posledním víkendu sešli rodáci města Žatce žijící v Německu. Přivítali mezi sebou hosty - senátorku a starostku Žatce Zdeňku Hamousovou a předsedu Spolku rodáků a přátel města Žatce Petra Šimáčka.

„Přátelské styky s žateckými rodáky a jejich rodinami se podařilo navázat Žatečanovi Otokaru Löblovi žijícímu ve Frankfurtu a tento vztah trvá již 17 let,“ uvedl Petr Šimáček. I díky návštěvám představitelů města na těchto setkáních se daří vztahy rozvíjet a přispívat i k vzájemné turistice.

„Byla jsem potěšena velkým zájmem o naše město, což zaznívalo nejen z úst rodilých Žatečanů, ale také od jejich dětí a vnuků. Nestačili jsme odpovídat na dotazy o současném dění v Žatci, vstupu města do UNESCO, prosperitě i jeho budoucnosti,“ řekla senátorka a starostka Žatce Zdeňka Hamousová. „Ráda jsem přítomné pozvala k návštěvě Žatce a přiblížila některé pamětihodnosti města,“ dodala.

Mezi zajímavosti patří, že se k jídlu podávalo typické knedlo – vepřo – zelo, protože na setkání přivezla žatecká delegace i české knedlíky, což přítomní přivítali s radostí. Starostka Zdeňka Hamousová také přivezla ukázat nový kalendář města na rok 2019, který ukazuje Žatec v proměnách času.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru