Fotbaloví fanoušci se dočkají nové tribuny na Slavoji. Víme kdy
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Rada města Žatce na své pondělní schůzi schválila zadávací dokumentaci a dala souhlas k vyhlášení výběrového řízení na dodavatele stavby "Stadion FK Slavoj - vybudování tribuny a zastřešení její části". Předpokládaná cena nové, částečně zastřešené tribuny se odhaduje na 10,5 milionu Kč, konečná částka za provedení díla vzejde právě z výběrového řízení.

Harmonogram prací je nastaven tak, aby mohli tribunu využívat fotbaloví fanoušci příští rok v létě. „Věřím, že tuto akci nebudou provázet zbytečné komplikace, dlouhé čekání na novou tribunu jednou pro vždy skončí a fotbaloví příznivci budou mít důstojné podmínky pro sledování utkání,“ řekl k plánu místostarosta Žatce Radim Laibl.

Zhotovitel stavby by mohl být vybrán ještě v letošním roce. „Peníze na tuto investiční akci jsou v investičním plánu pro nadcházející rok, ale záleží hlavně na tom, zda zastupitelé města Žatce v prosinci rozpočet schválí. Pokud by ho neschválili a město dočasně fungovalo v rámci rozpočtového provizoria, začátek stavby by to odsunulo,“ vysvětlila vedoucí Odboru rozvoje města Žatce Kateřina Mazánková.

Původní tribuna se musela zbourat kvůli špatnému technickému stavu před pěti lety.

Novinkou je, že výběrové řízení na zhotovitele stavby je úplně první, při kterém Městský úřad Žatec využije elektronický nástroj, díky kterému by měl být celý výběr bez papírové administrativy. Prostřednictvím elektronického nástroje probíhá výhradně elektronická komunikace mezi zadavatelem a potencionálními dodavateli.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru