Setkání zastupitelů v Žatci: Řešily se překážky pro kočárky i problematika parkování v centru
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

 

Žatec - Zastupitelstvo města Žatce na svém posledním letošním jednání schválilo rozpočet na rok 2019, investiční plán na roku 2019, střednědobý výhled rozpočtu na roky 2020 a 2021. Vedle dalších projednávaných bodů také schválilo vytvoření osadních výborů pro místní části Bezděkov, Milčeves a Radičeves.

Osadní výbory budou tříčlenné, v případě Bezděkova je pětičlenný. Zastupitelé zároveň schválili předsedy všech tří osadních výborů. V Bezděkově jím je Petr Hanzl, v Milčevsi Dušan Kněžník, v Radičevsi Jindřich Kolouch.

Tradiční součástí jednání zastupitelstva je vystoupení veřejnosti. V jeho rámci si lidé například stěžovali na překážky, které musejí překonávat lidé na vozíčku nebo s kočárkem. Dalším tématem byla kritika parkování ve Dvořákově ulici. Problematiku parkování chce město řešit komplexně v celém historickém centru Žatec, zabývat se tím bude hned na své první schůzi dopravní komise coby poradní orgán rady města.

Pro veřejnost byla zajímavá také zpráva nově zvoleného finančního výboru. Ten vedle doporučení, aby zastupitelstvo schválilo předložený rozpočet, také doporučil, aby se město začalo zabývat participativním rozpočtem. To by znamenalo, že obyvatelé města by se jednak více zapojili do přípravy rozpočtu města, jednak by mohli sami rozhodnout o přímém využití části peněz. Radní dostali za úkol připravit varianty pro zpracování Participativního rozpočtu na rok 2020.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru