Vroutek - Pytláky se stali dva muži ve věku 37 a 38 let z Karlovarska. Vyjížděli na Karlovarsko i Podbořansko, aby lovili zvěř nalezenou a poté nelegálně drženou zbraní. To se jim také povedlo. Měli ale smůlu, při jedné pytlácké výpravě narazili na policisty.

Muži při jedné pytlácké výpravě ulovili divočáka. Ilustrační foto

Zbraň, se kterou dvojice pytlačila, údajně jeden z mužů nalezl v létě loňského roku v opuštěné budově kravína v jedné obci na Karlovarsku a po ošetření ji učinil střelbyschopnou. "S nalezenou dlouhou opakovací kulovou zbraní se rozhodli ulovit divokou zvěř. Před Vánocemi provedli terénním automobilem okružní jízdu po okolí obce Žlutice, kde se jim podařilo ulovit divoké prase," přiblížila lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

O divočáka se následně podělili a začátkem tohoto roku se domluvili, že skutek zopakují. "Osobním automobilem vyjeli na Podbořansko, kde se opět pokoušeli o ulovení zvěře. To se jim však nepodařilo, a tak se vydali na zpáteční cestu. U obce Vroutek byli kontrolováni tamními policisty, kteří u nich nelegálně drženou zbraň nalezli a celý skutek tak posléze vyšel najevo. Kromě uvedené zbraně nalezli policisté v autě i náboje a další brokové patrony a střely objevili u jednoho z nich i při provedené domovní prohlídce," sdělila Jaromíra Střelcová.

Muži jsou obvinění z trestných činů nedovoleného ozbrojování, pytláctví a pokusu trestného činu pytláctví. Oba obviněné vyšetřuje policejní komisař na svobodě. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim za uvedené skutky až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru