Kvůli dostavbě dálnice na Prahu u Loun musí silničáři zrušit tuto mimoúrovňovou křižovatku
Mimoúrovňová křižovatka zde nemůže po dostavbě dálnice zůstat. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Louny – Kvůli zkapacitnění obchvatu Loun, který bude součástí dálnice D7 na Prahu, bude muset být v budoucnu zrušena mimoúrovňová křižovatka u Cítolib.

Vyplývá to z plánů Ředitelství silnic a dálnic. Silničáři začnou s šestikilometrovou úpravou obchvatu Loun z jednoho současného pásu na dálnici na konci letošního roku, hotovo má být v roce 2021. O novém úseku D7 píšeme více v článku Co čeká řidiče? Začne se stavět další kus dálnice na Prahu na obchvatu Loun.

Řidiče bude po dostavbě dálnice čekat jedna další viditelná změna. Z dálnice nebudou moci sjet a najet na ní u Cítolib. Tam je nyní mimoúrovňová křižovatka, která musí být zrušena. „Mimoúrovňová křižovatka (MÚK) Louny-centrum bude, vzhledem k nedodržení normou stanovených minimálních vzdáleností tří MÚK v prostoru Loun, zrušena a nahrazena prostým křížením. Most přes D7 mezi Louny a Cítoliby bude zachován,“ uvádí Ředitelství silnic a dálnic.

Zrušení této MÚK si vyžádá změnu platných územních plánů. Pro zvýšení bezpečnosti provozu na budoucí D7 bude dosavadní MÚK Louny-západ, na kterou se přijíždí od Mostu a z druhé strany od Jimlína, přestavěna na úplnou kosodélnou křižovatku dle studie zpracované Pragoprojektem Praha.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru