S nedostatkem personálu se potýká další oddělení nemocnice v Žatci. V omezeném provozu je chirurgická ambulance
ilustrační foto
Louny

Žatec - Nedostatek zdravotnického personálu dál sužuje nemocnici v Žatci. Kvůli chybějícím lékařům už tři čtvrtě roku nefunguje lůžková část dětského oddělení i porodnice. Se stejným problémem se nyní potýká i chirurgická ambulance, žatecká nemocnice oznámila dočasné omezení jejího provozu.

„Z personálních důvodů je dočasně omezen provoz chirurgické ambulance Nemocnice Žatec, o.p.s. na poliklinice. Děkujeme za pochopení, o plném provozu budeme znovu informovat,“ uvádí náměstek pro léčebnou a preventivní péči a primář chirurgického oddělení Jiří Němec na webových stránkách nemocnice.

Prozatímní ordinační hodiny chirurgické ambulance

Pondělí 13 – 15 hodin chirurgická ambulance prim. MUDr. J. Němec
Úterý 12:30 – 15 hodin mammologická poradna MUDr. Iva Bártová
Středa 8 – 12 hodin chirurgická ambulance MUDr. Iva Bártová, 12:30 – 15 hodin mammologická poradna MUDr. Iva Bártová
Čtvrtek 13 – 15 hodin chirurgická ambulance MUDr. M. Kolář
Pátek zavřeno

Lůžková část dětského oddělení a gynekologicko-porodnické oddělení jsou kvůli chybějícím lékařům zavřené od května roku 2018. „Vedení nemocnice lékaře usilovně hledá, ale zajistit dostatek doktorů pro zajištění všech služeb ještě nějakou dobu potrvá,“ uvedl na podzim loňského roku ředitel Nemocnice Žatec Jindřich Zetek.

Dětské oddělení zatím běží alespoň v ambulantním provozu, pro služby na lůžkové části chybí více lékařů. Stejná situace je u porodnice. „Obě oddělení se snažíme otevřít co nejrychleji, ale celá věc závisí na personálu. Žádní volní lékaři ani sestry na trhu práce nejsou, proto přetahujeme personál z jiných nemocnic, a to je poměrně dlouhý a drahý proces,“ vysvětlil tehdy Jindřich Zetek. Gynekologická péče funguje v původním rozsahu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru