Turistická sezona zahájena! V Žatci slavnostně otevřeli Chmelový maják
3x foto: město Žatec
Louny

Žatec - Nástupem Chmelobrany, symbolickým odemknutím Chmelového majáku, pohádkou, koncertem, otevřením Chmelařského muzea i Chrámu chmele a piva, ale také točeným pivem začala v neděli hodinu po poledni nová turistická sezóna.

O odemknutí Chmelového majáku se postarala tradičně starostka města Zdeňka Hamousová, která připomněla, že podle některých dřívějších odhadů už mohl být letos Žatec zapsán na seznam Světového dědictví UNESCO. Loňská konference ale doporučila Žatci nominační žádost doplnit.

„Dočkali jsme se ale uznání, že chmel jako položka na seznam patří. Pod vedením společnosti ICOMOS začneme letos dopracovávat nominační dokumentaci, práce začnou asi za měsíc,“ vysvětlila Z. Hamousová.

Letošní turistická sezóna v Žatci přináší několik novinek. Například společný projekt několika partnerů Královská cesta chmele a piva, která propojí zajímavosti královského města Žatce s Královským pivovarem Krušovice. V Chmelařském muzeu je nově k vidění rozšířený Chmelařský a pivovarnický betlém nebo výstava Nejlepší chmel rodí česká země. Galerie Sladovna připravuje novou expozici o sladovnictví.

Společným cílem je zvýšit počet turistů, kteří do Žatce přijíždějí, ale také rozšířit zábavu a možnosti trávení volného času pro obyvatele města. Právě ti dnes odpoledne tvořili hlavní část obecenstva při slavnostním zahájení nové turistické sezóny.

0804sezona2

Chmelařský a pivovarnický betlém. Foto: město Žatec

0804sezona3

 

Zahájení turistické sezony v Žatci. Foto: město žatec

 

 

Obrázek 2 z 2
Zahájení turistické sezóny

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru