Policisté honili po Lounech zfetovaného řidiče. Muž přeplaval Ohři, dál chtěl prchat na ukradeném kole
ilustrační foto
Louny

Louny - Svou všímavost a dobrou osobní a místní znalost projevili tři policisté z obvodního oddělení v Lounech. Při své běžné hlídkové činnosti si povšimli protijedoucího vozidla tovární značky Opel, které řídil 28 letý muž. Jelikož věděli, že řidič nevlastní řidičské oprávnění, rozhodli se jej zastavit.

Muž však na výzvy k zastavení nereagoval a podle policistů dokonce zrychlil. Vozidlo zastavil až po chvíli v ulici, která se nachází v blízkosti řeky Ohře. Když muž utíkal směrem k řece, policisté se rozběhli za ním. "V tu chvíli skočil výtečník do studené vody a řeku přeplaval. Policisté se nenechali odradit jeho „mokrým úprkem“ a v pronásledování pokračovali na druhém břehu řeky Ohře," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Tam muž z vody vyšel ven, přelezl plot a vnikl postupně na několik pozemků. Z jednoho z nich měl dokonce vzít jízdní kolo, na kterém chtěl zřejmě dál unikat policistům. To se mu už nepodařilo. Policisté si počkali na správný čas a v momentě, kdy přehazoval jízdní kolo přes oplocení pozemku, jej dopadli. Vytrvalí policisté muže ihned omezili na osobní svobodě a převezli na obvodní oddělení. "S řidičem provedli dechovou zkoušku, která nepotvrdila přítomnost alkoholu v jeho těle. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Muž byl podle výsledku ovlivněn látkami Amfetamin a Metamfetamin," pokračuje Irena Pilařová.

Dalším šetřením se ukázalo, že policisté měli správné informace. Řidič usedl za volant v době, kdy k tomu už neměl žádné oprávnění. V březnu pozbyl řidičské oprávnění v důsledku takzvaného vybodování a od městského úřadu mu byl dokonce vysloven trest zákaz řízení motorových vozidel. Jeho seznam prohřešků tím nekončí. V minulosti byl muž odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Od kriminalistů si muž vyslechl obvinění z trestných činů porušování domovní svobody, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále byl ze strany kriminalistů sepsán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soud následně návrh na vzetí do vazby akceptoval a muž je v současné době umístěn ve vazební věznici. "Soud nad ním může vyřknout trest odnětí svobody až na 3 léta," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru