Volební účast v Žatci byla tradičně nevysoká. Takhle tam eurovolby dopadly
ilustrační foto
Louny

Žatec - Přesně 3317 voličů přišlo v Žatci během pátku a soboty k volbám do Evropského parlamentu. To je účast 22,05 procent.

Největší účast z 18 žateckých okrsků byla ve volební místnosti okrsku 2, tedy na Obchodní akademii, kam přišlo 331 voličů a účast tam byla 35,78%. Nejvíce hlasů z kandidujících subjektů obdrželo hnutí ANO 2011, přes hranici 5 procent se v Žatci dostalo šest kandidátek.

Samotný průběh voleb byl Žatci bez zádrhelů a komplikací. V průběhu voleb zajistil Městský úřad Žatec vydání jednoho osobního dokladu, aby se mohl občan zúčastnit voleb.

Volební účast v Žatci v evropských volbách byla tradičně nevysoká a kopírovala účast v Ústeckém kraji (22,04%). V okrese Louny byla účast 24,23%, v celé ČR pak přišlo 28,72 procenta oprávněných voličů.

Výsledky voleb v Žatci v procentech:

ANO 2011 – 28,54%

ODS – 14,58%

KSČM – 11,51%

Česká pirátská strana – 10,91%

SPD – 10,21%

Koalice STAN, TOP 09 – 8,11%

Zvolené poslance do Evropského parlamentu mají zástupci sedmi kandidujících subjektů – ANO 2011, ODS, KSČM, STAN + TOP 09, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD), KDU-ČSL.

(KAS)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru