Další dva lidé se nakazili boreliózou! Aktivita klíšťat se zvyšuje
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - S nástupem teplých měsíců roku a se zvyšující se aktivitou klíšťat se zvyšuje počet onemocnění lymeskou boreliózou. Na přelomu května a června onemocněli v Ústeckém kraji další dva lidé.

Informovala o tom Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. „Celkem bylo od začátku roku 2019 v Ústeckém kraji zaznamenáno 26 hlášených onemocnění lymeskou boreliózou,“ sdělili hygienici. V roce 2018 bylo ve stejném období hlášeno 22 případů onemocnění touto chorobou.

Hygienická stanice blíže nespecifikovala, ze kterého či kterých okresů nemocní lidé jsou a kde se mohli nakazit.

Přenašečem borelií je u nás klíště obecné, a to všechna jeho vývojová stadia. Promořenost klíšťat je u nás v průměru kolem 10%, v některých oblastech i 3x větší. Očkování proti tomuto onemocnění zatím pro člověka nebylo vyvinuto. Léčí se antibiotiky, v případě postižení centrálního nervstva takovými, které pronikají do mozkomíšního moku.

A pozitivní zpráva na závěr: V průběhu jarních měsíců 2019 dosud nebylo v Ústeckém kraji zaznamenáno žádné onemocnění klíšťovou encefalitidou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru