Zámek Stekník zve na mši spojenou s poutí z Liběšic. Uskuteční se po více než 80 letech!
Zámek Stekník na Žatecku. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Žatecko - Státní zámek Stekník zve na první obnovenou poutní mši svatou k svátku Navštívení Panny Marie v zámecké kapli, která se uskuteční v sobotu 22. června od 17 hodin.

Po více než 80 letech se uskuteční mše svatá spojená s poutí z Liběšic, začátek pouti Liběšice – Stekník v 15 hodin. Zámek Stekník připravuje také síť značených mariánských stezek, které propojí pět mariánských poutních míst - zámeckou kapli Navštívení Panny Marie, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech, chrám Nanebevzetí Panny Marie v Žatci a kostel sv. Martina a Navštívení Panny Marie v Liběšicích.

Tato síť stezek navazuje na poutní tradici do Stekníku, která se datuje do druhé poloviny 18. století, kdy jsou doloženy poutě na tento mariánský svátek až z Mostu - Zahražan a celého postoloprtského panství.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru