Nebezpečné jednání! Zloději ukradli kabely, na Žatecku vyřadili z provozu světla na přejezdu
Ilustrační foto
Louny

Žatec - Trest odnětí svobody až 6 let hrozí dvěma mužům ve věku 30 a 33 let. Ti měli podle kriminalistů poškodit v několika případech obecně prospěšné zařízení na železniční trati.

"Policisté z obvodního oddělení v Žatci je na začátku měsíce dopadli při manipulaci se zabezpečovacím krytem zařízení stykového transformátoru (tlumivky) u železniční tratě poblíž malé vesnice na Žatecku. Následně se muži kriminalistům přiznali i k jeho předešlému poškození. V tomto případě se jim to naštěstí nepodařilo dokončit," uvedla mluvčí policistů Irena Pilařová.

Podle informací se v předešlém případě mužům podařilo zařízení vyřadit z provozu tím, že odcizili kabely umístěné uvnitř. Poškozením takzvané tlumivky dochází k vyřezení světelné signalizace na železničním přejezdu. Tímto jednáním vznikla škoda přesahující 111 tisíc korun.

Mladší z dvojice se kriminalistům doznal k oběma skutkům, které měl údajně provést se svým starším kamarádem. K tomu měl ještě na začátku července odcizit v Žatci u železniční trati kabel, který zabezpečoval telefonickou komunikaci mezi železničními stanicemi. Na svou obhajobu kriminalistům uvedl, že je bez peněz.

Starší z dvojice se doznal pouze ke skutku, při kterém ho přistihli policisté. "Oba muži si od kriminalistů vyslechli obvinění z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a krádež jak ve stádiu pokusu, tak v činu dokonaném, což měli spáchat jako spolupachatelé. Staršímu z nich přibyl ještě trestný čin poškození cizí věci. Vzhledem k vážnosti jejich činu a jejich trestní minulosti, oba byli už několikrát trestáni pro majetkovou trestnou činnost, podali kriminalisté podnět k podání návrhu na vzetí do vazby," dodala policistka.

Okresní soud toto akceptoval a oba obvinění byli umístěni na základě jeho rozhodnutí do vazební věznice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru