Město Žatec opraví chodníky v Pražské ulici
Město Žatec. Ilustrační foto
Louny

Žatec - Nový plot u kasáren a nové chodníky vylepší vzhled podstatné části Pražské ulice ve směru na Louny. Opravu plotu u vojenského areálu, který vojáci nazývají kasárna Sever, provádí Armáda ČR. Chodníky po obou stranách silnice v délce 800 metrů nechá opravit město i díky příspěvku ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Žatečtí radní v srpnu schválili zhotovitele stavby Rekonstrukce chodníku v ulici Pražská. Po skončení lhůty na odvolání proti rozhodnutí o výběru zhotovitele dle zákona o zadávání veřejných zakázek bude podepsána smlouva o dílo a předáno staveniště. „Zahájení stavby předpokládáme v průběhu září 2019. Nabídková cena vítězného uchazeče je necelých 8 milionů Kč bez DPH,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Chodníky se budou opravovat po obou stranách ulice od okružní křižovatky u Domova pro seniory až po křižovatku s ulicí K Perči. Některé části na tomto úseku už jsou po obnově a bezbariérové, těch se rekonstrukce týkat nebude. Nový chodník ale bude například i na frekventované trase k městskému hřbitovu. Součástí opravy jsou také autobusové zastávky u hřbitova na obou stranách silnice, dvojice přechodů pro chodce včetně nasvícení, jednoznačné vymezení ploch pro parkování a sadová úprava.

Zatímco okolí výpadovky ze Žatce na Louny dostane díky investici města Žatec a Armády ČR příjemnější podobu, samotná silnice se opravovat nebude. Navzdory opakovaným podnětům ze strany města není podle Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, jež má krajské silnice na starosti, oprava vozovky v Pražské ulici bezpodmínečně nutná.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru