Žatecké pivo chutná! Místní pivovar získal při Dočesné uznání od návštěvníků i odborníků
Foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Kde se pěstuje chmel, tam se vaří dobré pivo. A tam také pivo nejvíc chutná. To vše potvrdily degustační soutěže v průběhu letošní Dočesné.

Chmelařský institut Žatec pořádal tradiční odborné hodnocení, pořadatelé Dočesné soutěž návštěvníků o nejlepší pivovar. V obou soutěžích se výrazně prosadil domácí Žatecký pivovar.

V SMS hlasování návštěvníků, kterého se zúčastnily řádově tisíce lidí, jež navštívily Dočesnou, vyhrál Žatecký pivovar soutěž velkých pivovarů. Mezi menšími výrobci piva dostal nejvíc hlasů Minipivovar Millenium z Ústí nad Labem. Celkem bylo možné vybírat mezi 54 pivovary.

Prestižní zvuk má tradiční dvoudenní degustace Chmelařského institutu Žatec. Letos v ní hodnotilo piva 223 degustujících, kteří porovnávali 151 přihlášených vzorků z 28 pivovarů. Žatecký pivovar získal dvě medailová umístění: Baronka byla druhá mezi světlými ležáky a Žatec Dark byl třetí mezi silnými tmavými pivy.

Piva se hodnotila ve 12 různých kategoriích. K nejúspěšnějším pivovarům patřil Tradiční pivovar v Rakovníku, Holba, Svijany či Nymburk.

(kas)

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru