Den prevence v Postoloprtech. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Postoloprty - V sobotu proběhl v postoloprtské zámecké zahradě první ročník preventivní akce pro širokou veřejnost pod názvem Den prevence.

Tuto krásnou a velice užitečnou akci připravila jednotka místních hasičů v úzké spolupráci s postoloprtskou městskou policií, která v Postoloprtech již několik let velice dobře funguje a to nejenom represivně, ale i na úseku prevence. První ročník Dne prevence by se neobešel bez podpory města Postoloprty, MAS Vladař o.p.s. či Ústeckého kraje.

Během celého dne jsme mohli navštívit nejenom stánky s občerstvením, ale také stan Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, kde si každý mohl vyzkoušet resuscitaci a dozvědět se mnoho zajímavého, ve vedlejším stánku měli  připravenou prezentaci prevence proti požárům budov dobrovolní hasiči ze Žatce.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=u9qausrUrCY

Nedílnou součástí preventivního dne bylo také několik stánků Městské policie Postoloprty, Most a Policie České republiky. Postoloprtští strážníci předvedli návštěvníkům několik ukázek sebeobrany. Ukázku práce psů vycvičených pro vyhledávání osob v sutinách či ve volných i těžce prostupných terénech předvedla skupina kynologů.

Postoloprtští hasiči předvedli návštěvníkům ukázku slaňování z výškové techniky a vyprošťovací zařízení Amkus, které slouží k vyproštění osob z havarovaných vozidel. Hned vedle si každý mohl vyzkoušet na otočném simulátoru pocit řidiče v havarovaním vozidle.

Bubenická show Vlasty Hubrta a Adama Štoly byla krásným zpestřením celého dne.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru