Stávka učitelů v Žatci: v náhradních prostorách divadla se sešlo čtyřicet dětí
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Náhradní prostory a program v Městském divadle Žatec využilo dnes čtyřicet dětí, jejichž základní školy byly uzavřené kvůli stávce učitelů. Péče o ně probíhala od rána v poklidu a bez komplikací. První děti přivezli rodiče do divadla v šest hodin ráno, poslední si budou vyzvedávat v 17 hodin.

Prostory a program ve spolupráci s divadlem zajistil Městský úřad Žatec, jehož pracovnice také společně se zaměstnanci divadla na děti dohlížely. Děti si mohly během dne malovat nebo hrát různé hry v šatnách divadla, kde se jinak připravují herci k představení. V hlavním sále se promítaly pohádky.

Vedle pití pro ně bylo připravené také ovoce – jablka, mandarinky a banány. K obědu měly děti to, co jim připravili rodiče s sebou, často šlo o řízky. Sníst si oběd mohly u stolků v prostorách divadelního baru. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru