VIDEO: Jak vypadá stavařina? Pod rukama studentů a školáků vznikaly miniaturní domy
Stavba miniaturního domu. Foto: e-deniky.cz
Louny

Ústecký kraj - Schopnost spolupráce a týmové hry předvedly soutěžící týmy Krajské odysey v oboru stavebnictví. Soutěž se konala na Střední škole stavební a strojní Teplice. Týmy složené ze dvou žáků základních a dvou žáků středních škol měly za úkol vyprojektovat domek, který pak v praktické části soutěže měly také postavit.

Použily k tomu miniaturní cihly a další materiál ze speciálních stavebnic. Praktické části soutěže předcházel test z teorie. O vítězi rozhodla kreativita dětí, čistota práce, přesnost projektu a schopnost domek podle projektu postavit.

Během soutěže šlo nejen o to, aby děti předvedly své schopnosti, ale také o to, aby si žáci ze základních škol udělali představu o středních stavebních školách a dokázali si vybrat pro sebe tu nejvhodnější. V neposlední řadě šlo i o zábavu.

Videoreportáž

https://www.youtube.com/watch?v=h27wH2y9gz0

Stavebnictví v současné době zažívá rozmach a technické střední školy stavební studenty lákají. Pro děti ze základních škol byla Krajská odysea příležitostí poznat stavařinu z blízka.

Krajská odysea v oboru stavaři byla z dalších aktivit projektu Implementace krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B , kterým chce kraj podpořit spolupráci mezi školami a podpořit zájem o technické vzdělávání.

Soutěže z dalších oborů v Krajských odyseách na děti z Ústeckého kraje ještě čekají.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru