Na co jsou Žatečané hrdí a co jim vadí? Spolek A dál? zapojil občany do tvorby pocitové mapy města
Pocitová mapa Žatce. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Třicet let svobody a občanské společnosti oslavil netradičním způsobem žatecký spolek A dál?, který v sobotu 16. listopadu uspořádal diskuzní setkání nad pocitovou mapou města. Tu vytvořila žatecká veřejnost letos v září v rámci Dnů evropského dědictví a Žateckých dvorků.

Slabá i silná místa obyvatelé do vytištěné mapy přesně zaznačili barevnými puntíky, do tvorby mapy se zapojily asi dvě stovky lidí. Zhruba dvacet obyvatel města se pak sešlo minulou sobotu. V rámci diskuze ve Staré papírně se kromě představení lokalit, kterým se v mapě dostalo největšího zájmu, spekulovalo o tom, co vše může dané pocity vyvolávat. Spolek zajistil otevřené debatní prostředí, každý mohl přispět svým názorem. aby při diskuzi rozvedl své pocity. Účastníci diskuze konkrétně uváděli, proč jsou na své město hrdí, kde rádi tráví volný čas, co by se mělo změnit a kde se necítí bezpečně.

Z mapy a podnětů tak například vyplynulo, že Žatečané jsou hrdí na historii svého města, na architekturu, přírodu, řeku. Ale že jim také dost věcí vadí. Zazněly zajímavé podněty ať už pochvalné či kritické z oblasti údržby veřejného prostoru, služeb, dopravy či občanského soužití. Místy ovládly diskuzi emoce, celkově ale byli členové spolku s účastí a aktivitou debatujících spokojeni.

„V podobných aktivitách vidíme velký potenciál pro další plánování města. Rádi bychom vyzvali město, aby investovalo do digitálního sběru podnětů, který by měl větší dosah a využitelnost. Papírovou verzi mapy od nás dostane Odbor rozvoje města, bude vystavena na radnici,“ řekla k dalšímu možnému postupu Eva Pettrichová ze spolku A dál?

(kas, mm)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru