Filmaři znovu v Žatci! Natáčejí tu záběry pro novou televizní minisérii
Foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Záběry pro televizní minisérii s názvem Božena Němcová natáčí v těchto dnech v centru Žatce Česká televize.

Filmaři jsou ve městě od neděle, natáčení potrvá do čtvrtka 12. prosince a týká se Chelčického, Žižkova a Hošťálkova náměstí a ulic Dlouhá a Josefa Hory. Město Žatec dostane za pronájem pozemků 200 tisíc korun.

V Žatci se natáčejí venkovní scény v ulicích, lidé tak mohli například potkat ve středu města projíždějící koňské spřežení. Většinu scén točili filmaři od srpna v Novém Městě nad Metují, Opočně, Praze či na Slovensku.

Hlavní roli české spisovatelky, původním jménem Barbora Panklová, hraje v seriálu Aňa Geislerová, její mladší podobu ztvárňuje Anna Kameníková. „Barboru poznají diváci z úhlu, který není úplně vše bořící, ale je rozhodně překvapivý. Byla to ve své době mnoho emocí vzbuzující postava a to se nezměnilo. Stejně jako každá silná osobnost budila i ona protichůdné emoce,“ uvedla na webu České televize herečka Aňa Geislerová.

Jejího manžela Josefa Němce hraje Jan Hájek, v dalších rolí se v seriálu představí Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová, Lucie Žáčková nebo Vladimír Škultéty, jenž se proslavil jako Čočkin v seriálu Most!

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru