Do Žatce se po deseti letech vrátil soutěžní box
Do Žatce se po deseti letech vrátil soutěžní box. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Během boxerského odpoledne se Žatci uskutečnilo celkem 31 zápasů a to v rámci oblastního kola. Ve vojenské budově K-500, která byla dějištěm turnaje, se představilo hned sedm boxerů z domácího klubu BOX ŽATEC.

Například Amiriddin Abdullaev a Tomáš Šindler zde prožili své první zápasy, ale bohužel se zkušenějšími soupeři své zápasy i přes bojovný výkon prohráli. Do dalšího duelu nastoupil nadějný 13letý Matěj Hlaváč, který nenechal nic náhodě a jako v předchozích zápasech do svého soupeře nastoupil hned od začátku. Svými pohyby a rychlostí nedal svému soupeři šanci a ukončil soupeře ve druhém kole RSC.

Svůj útočný styl zde předvedl i Tomáš Nedvěd, který měl od trenéra jedinou radu, a to neztratit nic ze svého stylu do konce tříkolového utkání. V polovině druhého kola sice začínalo tempo Tomáše upadat, ovšem do třetího kola opět nastoupil v plný energie a domácímu publiku ukázal pořádnou show. Výhra ho tím neminula.

Další boxerský um zde ukázal Josef Ježek. Pepa měl od trenéra za úkol udržet nervy na uzdě a jak se říká, nejančit. Nastoupil do utkání s radou využívat zvedáky na žebra a to splnil stoprocentně. S ledovým klidem přistupoval k soupeři a jednoduchou kombinací poslal soupeře již po 30 vteřinách boje k zemi. Stal se tím vítězem utkání a od publika si zasloužil obrovské ovace.

V mužích pak nastoupil Dominik Urma proti zkušenému borci z thajského boxu a současně i zápasníkem smíšeného MMA. Dominik se ovšem svého soupeře nezalekl. Předváděl taktický boj a soupeře boural pohybem. Ve správný čas vždy nastoupil do soupeře a zasypal jej dobře trefenými údery. V prvním kole vyhrál. Ve kole druhém však soupeř odstoupil pro poranění ruky, což nasvědčuje i tomu, že boj to byl tvrdý a Dominik si vítězství právem zasloužil.

V úplném závěru nastoupil do boje Honza Milenko, jako zlatý hřeb celého turnaje a své publikum nezklamal. Od začátku se na vyššího soupeře tvrdě tlačil a svou tvrdostí neponechal nic náhodě. Během tříkolového utkání po třech minutách zvedal publikum ze židlí a dočkal se mohutného skandování. Za hlasitého povzbuzování tak vztyčil vítězně ruku nad hlavu a potvrdil pozici jedničky žateckého klubu. Touto cestou klub děkuje za finanční podporu města Žatec, bez které by se talentová mládež a liga mužů nemohla uskutečnit a předvést se na domácí půdě.

(np)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru