Dvě stovky lip v Lounech čekají ořezy, v ulicích může dojít k omezení parkování
ilustrační foto, zdroj: město Louny
Louny

Louny - Od ledna budou průběžně probíhat práce na hlavových řezech lipových stromořadí v ulici Českých Bratří, 5. května, Pudlovská, Vladislavova a Husova v Lounech.

Tyto práce bude provádět firma Sadové úpravy Honka s. r. o., se kterou má Město Louny uzavřenou rámcovou smlouvu na řez keřů a hlavový řez stromů. Hlavovými řezy bude upraveno celkem 220 kusů lip.

Hlavovým řezem jsou ošetřovány dřeviny, které byly v minulosti nevhodně vysazeny do úzkého prostoru a velikostí své koruny zasahují do oken a fasád přilehlých domů či ohrožují bezpečnou průjezdnost. Pokud již byly dřeviny v minulosti hlavovým řezem ošetřovány, je nezbytné tento řez v pravidelných intervalech opakovat, a to z důvodu zamezení zesílení větví, které vede k vylamování větví již založeného řezu.

Je důležité si uvědomit, že strom jednou zapěstovaný na tento řez není možné již jinak pěstovat a ošetřovat ho jiným typem řezu. Řezy korun stromů jsou důležité především z hlediska eliminace poškození dřevin a v neposlední řadě i zajištění bezpečnosti k okolí.

K dopravnímu omezení v dané lokalitě nedojde s výjimkou vyparkování vozidel. Dopravní značení bude umístěno na konkrétních místech s dostatečným časovým předstihem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru