V Žatci se konal veletrh fiktivních firem. Středoškoláci se takto učí podnikat
Studenti osmi škol se sjeli do Žatce na veletrh fiktivních firem. 2x foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Sedmnáct firem z osmi škol se zúčastnilo minulý týden sedmého Regionálního veletrhu fiktivních firem. Setkání uspořádala obchodní akademie Žatec, již zastupovaly dvě studentské firmy – Žbluňk a PartyLand.

V Česku existuje asi šest stovek fiktivních firem především na středních školách. Studenti se prací v nich připravují na budoucí práci ve skutečných firmách. „Studenti se učí současnou legislativu, věnují se marketingu, komunikaci se zákazníky, pracují s účetními doklady. Na veletrzích pak obchodují mezi sebou,“ vysvětlil Petr Tupý, který na žatecké obchodní akademii učí předměty fiktivní firma a ekonomiku.

1802firmy2

Žateckého veletrhu se vedle domácí školy zúčastnili také studenti z Písku, Prahy, Mostu, Jesenice, ale i z Metropolitní univerzity. Celé setkání sloužilo především k obchodování mezi fiktivními firmami, ale zároveň veletrh škola využila ke své prezentaci, protože se přišli podívat žáci základních škol.

Fiktivní firmy ze Žatce jezdí pravidelně i na veletrhy do jiných měst, například do Písku či Plzně. Zúčastňují se také mezinárodní veletrhu v Praze, kde je navíc možné si obchodování a komunikaci vyzkoušet v angličtině, němčině či dalších jazycích.

Součástí žateckého veletrhu fiktivních firem byly i čtyři soutěže. Studentské týmy soutěžily o nejlepší stánek, leták, katalog a slogan.

(Tomáš Kassal)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru