AKTUÁLNĚ: Testy na koronavirus potvrdily další tři pozitivní pacienty. Dva jsou z Ústeckého kraje
Ilustrační foto
Louny

ČR, Ústí nad Labem - Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu dnes vyšetřila další tři vzorky s pozitivním výsledkem na koronavirus. Ve dvou případech se jedná o rodinné příslušníky ženy z Děčínska, která již byla vyšetřena jako pozitivní v předchozích dnech.

Oba dva byli do výsledků testů izolováni v domácí karanténě a oba budou ode dneška hospitalizováni v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Rodina se vrátila z oblasti Veneto v Itálii.

Poslední potvrzený vzorek je ten, u něhož se potvrdil koronavirus v soukromé laboratoři. Vzhledem k tomu, že neexistuje potvrzení o kvalitě původního vzorku, byl v Nemocnici Na Bulovce u dané pacientky odebrán vzorek nový a odeslán znovu na vyšetření do Národní referenční laboratoře. Pacientka je nyní v karanténě v Nemocnici Na Bulovce. Výsledky budou známy dnes večer. Současně probíhá intenzivní epidemiologické šetření pražskou hygienickou stanicí.

Ve světě je aktuálně evidovaných přes 93 tisíc nakažených, zemřelo 3,2 tisíce lidí. V Evropě je 3,3 tisíce případů, zemřelo 85 nemocných, většinou v Itálii.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru