Město Žatec vybralo firmy, které vybudují nové parkoviště a opraví Svatováclavskou ulici
Město vybralo firmy, které vybudují nové parkoviště a opraví Svatováclavskou ulici. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Budování 38 nových parkovacích míst v ulici M. M. Černobýla a opravu povrchu komunikace ve Svatováclavské ulici zahájí město Žatec v červnu. V příštích dnech, tedy po uplynutí doby pro podání námitek, podepíše starostka Zdeňka Hamousová smlouvy se zhotoviteli, kteří vzešli z výběrových řízení.

Komunikace ve Svatováclavské ulici se bude opravovat zhruba měsíc a půl a město za rekonstrukci zaplatí 4,4 milionu korun bez DPH. Vítězem výběrové řízení se stala firma STRABAG.

„Původní asfaltový kryt komunikace bude odfrézován a nahrazen novým. Součástí oprav je i částečná výměna betonových obrubníků, které byly poškozené nebo opotřebené,“ popsal rozsah prací Marek Pataky z odboru rozvoje města. V průběhu prací je nutné počítat s omezením dopravy.

Vozovku ve Svatováclavské ulici chtělo město opravovat už loni, ale kvůli neposkytnutí dotace z rekonstrukce sešlo. Letos je šance získat dotaci 50 procent uznatelných nákladů z dotace v podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova. Žádost už byla zařazená mezi doporučené akce roku 2020.

Nové parkoviště v ulici M. M. Černobýla začne vznikat rovněž v červnu. Práce za 1,4 milionu Kč provede společnost ERKA Žatec a potrvají zhruba dva a půl měsíce. Poté začne lidem sloužit 38 parkovacích míst, z toho dvě vyhrazená pro potřeby tělesně postižených. „Omezení dopravy zde bude v průběhu stavby minimální, jelikož práce budou probíhat mimo komunikaci,“ dodal Marek Pataky.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru