Žatečan potají sledoval lidi u auta. Když odešli a nezamkli, tak vůz vykradl
Ilustrační foto: CC0
Louny

Most - Mostečtí kriminalisté objasnili případ krádeže věcí z neuzamčeného vozidla a vyšetřovatel nyní obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 35letého muže ze Žatce.

Stíhaný měl v centru města Mostu ve večerních hodinách pozorovat na parkovišti skupinku mladých lidí, kteří stáli u zaparkovaného vozidla. Když omladina od vozu odešla, tak si všiml, že nedošlo k uzamčení automobilu a všiml si i pootevřeného okénka.
„Bez užití násilí měl vniknout do auta, které prohledal a následně z něj měl odcizit pár dámských tenisek a peněženku s doklady. Poté odešel do budovy mosteckého vlakového nádraží, kde za užití odcizené platební karty měl provést celkem 15 plateb u výdejních automatů, u kterých si nakoupil bagety a pití,“ přiblížila jeho počínání tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Ještě v tu noc chtěl na benzinové čerpací stanici v Mostě zakoupit cigarety, což se muž však nepodařilo. Platební kartu prý zahodil cestou domů do křoví. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na částku 1 300 korun.
Obviněný nekradl poprvé, loni se několikrát soudně trestaný vrátil z výkonu trestu. Muž je stíhán na svobodě a může očekávat v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru