Do věznic už zase smějí návštěvy. Odsouzené z Drahonic ale radši dál využívají Skype
Foto zdroj: Věznice Nové Sedlo
Louny

Nové Sedlo - Covid-19 uzavřel věznici pro návštěvy odsouzených a klasické návštěvy byly nahrazeny setkáním s rodinami prostřednictvím Skypu. Jen během měsíce května odsouzené ženy v objektu Drahonice realizovaly více jak dvě stě video spojení.

Postupné rozvolňování hygienických opatření vrátilo do věznice klasickou formu návštěvy. Poslední týden v měsíci květnu mohly odsouzené ženy každý den přivítat své nejbližší. Ve víceúčelovém sále byla provedena důkladná dezinfekce a dodány nové stoly zhotovené na objednávku ve Věznici v Jiřicích, které doplnily zábrany z plexiskla.

Pěkné počasí umožnilo realizovat i návštěvy v altánu na vycházkovém dvoře věznice. A jaká je reakce odsouzených žen? „Návrat ke klasické návštěvě je fajn, máme možnost se setkat zatím jen s jedním zástupcem rodiny, proto raději využíváme možnosti SKYPU, protože jsme v kontaktu s celou rodinou a hlavně dětmi. Uvědomujeme si, jak je složitá situace a vedení věznice dělá maximum, aby nás ochránilo. Za to všem patří dík“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru