Tělesně postižení z Loun potřebují druhé auto, nestačí totiž pokrývat požadavky klientů
Foto: Svaz tělesně postižených, okresní organizace Louny
Louny

Louny - K lékařům, na úřady, na nákupy, na odvoz do lázní, návštěvy rodin a příbuzných, svatby, pohřby a další – na všechny tyto akce vozí klienty Svaz tělesně postižených z Loun auto, které má organizace k dispozici. Cílem organizace je zajistit klientům dostupnou dopravu v případech, kdy si nemohou zvolit jiný způsob přepravy. Tato služba není standartní komerčně poskytovanou službou a musí být dofinancovávána.

Jenže poptávka na využití automobilu se za poslední dobu velmi zvedla a organizace nestíhá s jedním autem pokrýt všechny požadavky. „V současné době poptávka občas převyšuje možnosti uspokojit všechny požadavky“, řekla Zdeňka Mocňáková, předsedkyně organizace.

Vedení se tak teď snaží o jedno – sehnat peníze na druhé auto. Jenže to není tak úplně jednoduché. „Tato služba není standartní komerčně poskytovanou službou a musí být dofinancovávána,“ popsala situaci Mocňáková.

Předsedkyně loni prozatím organizaci věnovala své původní auto. To ale není řešení na delší dobu. Auto je 10 let staré a má hodně najeto.

„Dopravu provozujeme od roku 2008. Byli jsme v Ústeckém kraji první, kdo ji vůbec provozoval“, dodala Zdeňka Mocňáková s tím, že prozatím oslovují různé nadace, píší granty a žádají sponzory, aby přispěli na nový automobil.

Svaz tělesně postižených v ČR sdružuje členy s cílem hájit jejich specifické zájmy a potřeby tělesně postižených, a to bez ohledu na druh a rozsah postižení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru