Unikátní přírodovědné centrum v Žatci začne vznikat na podzim. Sloužit má celému kraji
Součástí centra budou moderní a inovativní expozice, například digitárium a věda na kouli s 3D projekcí. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Zástupci Přírodovědné fakulty UJEP v Ústí nad Labem přijeli do Žatce kvůli chystanému vzdělávacímu centru, které bude unikátní a má sloužit celému Ústeckému kraji.

Ve středu 1. července 2020 zavítala do Žatce delegace z kraje zastoupená děkanem a proděkany Přírodovědné fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a ředitelem Inovačního centra Ústeckého kraje. Cílem setkání byla střední škola OA SOŠZE Žatec, kde se připravuje pod vedením Dr. Pavla Pintra mimořádný projekt – Přírodovědné centrum, jako projekt technického klubu s podporou MŠMT, Ústeckého kraje a města Žatec.

0207delegace

Univerzita severu se zajímá o Přírodovědné centrum v Žatci. Foto: město Žatec

Smyslem projektu je při zemědělské škole v Žatci vytvořit moderní inovační centrum jako místo setkávání všech generací. Pozice školy je strategicky výhodná pro setkávání žáků základních a středních škol, odborné semináře, přednášky a zájmové kroužky s přírodovědnou tématikou. Projekt získal podporu z MŠMT jako jeden z nejlepších. Součástí centra budou moderní a inovativní expozice, například digitárium a věda na kouli s 3D projekcí.

Během začátku školního roku by měly začít přípravné práce a instalace všech zařízení. Vlastní otevření proběhne v roce 2021. Náklady projektu budou kolem 15 milionů korun. Je to již další projekt školy po vytvoření projektu: Pořízení laboratoře a techniky pro zemědělské a technické obory vzdělání, který se realizuje již v tomto roce a jeho náklady jsou přes 2 miliony korun.

(Jiří Karas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru