Nedají si říct! Policisté přistihli několik řidičů pod vlivem alkoholu, dva navíc řídili přes zákaz
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - Od pátečního večera do noci z neděle na pondělí přistihli policisté na Lounsku několik řidičů, kteří za volant usedli ovlivněni alkoholem. První dva případy se staly hned v pátek večer. Kolem deváté hodiny v Žatci kontrolovala policejní hlídka vozidlo zn. Fiat Stilo, jehož 29letý řidič nadýchal přes jedno promile alkoholu.

Jen o hodinu později stavěli policisté vozidlo zn. Škoda Octavia, které jelo od obce Hlubany do Podbořan. Také v tomto případě vyšla dechová zkouška pozitivně, přístroj ukázal 54letému šoférovi hodnoty kolem 1,2 promile. Další výtečník řídící pod vlivem alkoholu na sebe nenechal čekat dlouho. V sobotu ráno kolem páté hodiny se policejní kontrole v Žatci podrobil 19letý mladík, který řídil vozidlo zn. Volkswagen Golf. Ten nadýchal dokonce dvě promile.

V neděli večer byl při řízení v opilosti přistižen další muž, tentokrát na parkovišti před supermarketem Tesco v Žatci. Sedmatřicetiletý Mostečan měl podle přístroje v dechu téměř 1,5 promile alkoholu. I jeho jízda s vozidlem zn. Volkswagen Sharan tak skončila zřejmě dříve, než měl v plánu. Přibližně hodinu po nedělní půlnoci se ulicemi Žatce ve vozidle zn. Renault Laguna projížděl 46letý muž. I jeho zkontrolovala hlídka policistů. Ti kromě jeho ovlivnění alkoholem (kolem 1,5 promile) zjistili i to, že má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

"Policisté řidiče po zjištění jejich provinění zadrželi a umístili do cely. Všem již sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Muž, u něhož policisté zjistili i platný zákaz řízení, se bude zpovídat také z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za něj mu hrozí až dvouletý trest. Všechny popsané případy řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení," dodává policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru