Na Chmelový maják je znovu možné vyjet unikátním 3D výtahem!
ilustrační foto
Louny

Žatec - Chrám chmele a piva jako turistická dominanta Žatce je v posledních týdnech velmi navštěvovaná. Od úterý 4. srpna nabízí chrám znovu po delší odmlce také jízdu 3D výtahem v Chmelovém majáku, jehož technologie prošla kompletní rekonstrukcí.

Provedla ji firma AV Media, která unikátní projekci do majáku dodala. „Nově je v ní vyměněná veškerá promítací a zobrazovací technologie, co bylo nefunkční, je vyměněné a výtah opět funguje bez problémů, jak by to mělo být. Znovu tak můžeme turistům v letních měsících nabízet všechny naše prohlídkové trasy,“ uvedl ředitel Chrámu chmele a piva Karel Havelka.

K opravě technologie ve výtahu majáku, což stálo zhruba 700 tisíc korun, mohlo letos dojít díky účelové dotaci města, kterou schválilo zastupitelstvo. Znovu tak mohou lidé nastupovat do výtahu a s 3D brýlemi se nechat vyvézt na vyhlídkovou plošinu. Po cestě zažijí průlet vesmírem či let nad městem, na majáku se mohou kochat výhledem na okolní hory, krajinu s chmelnicemi či na žatecké střechy s chmelařskými komíny.

O prohlídky chrámu i sousedního Chmelařského muzea je v posledních týdnech velký zájem. „Český turismus funguje, lidí jezdí hodně. Aktuální návštěvnost je v rámci daných měsíců vyšší než v posledních dvou letech,“ potvrdil Karel Havelka s tím, že vliv na to mají i obavy z koronaviru, kvůli kterým Češi více jezdí po tuzemsku a méně do zahraničí.

Díky rekonstruovanému 3D výtahu nyní mohou návštěvníci využít různé prohlídkové trasy Chrámu chmele a piva:

  • prohlídka renesanční sladovna a vnitřní expozice chrámu
  • jízda 3D výtahem a vyhlídka z majáku
  • historické prohlídky po Žatci (nutno domluvit předem)
  • prohlídky minipivovaru U Orloje (s ochutnávkou piva nebo bez ochutnávky).

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru