ČR - Novinkou ve výbavě české policie se stala vozidla SUV, tedy vozidla do lehce prostupných oblastí s náhonem 4x4. Na vozy přispěla Evropská unie. Policisté převzali první kusy Hyundai ix35, dohromady jich bude 150.

Nový policejní hyundai do lehkého terénu. Foto: Policie ČR

Auta policie využije tam, kde je zapotřebí vyšší průjezdnost. Například v oblastech zasažených povodněmi, s nezpevněným povrchem nebo poškozenou infrastrukturou.

„Policie má díky Hyundai ix35 ve svém vozovém parku zcela nový typ vozidla, který velmi zvýší možnosti zásahu v místech, kde se zasahující policisté nebyli schopni běžným osobním vozem dopravit. To, že se nám daří postupně doplňovat tolik potřebné vybavení Policie České republiky, je pro mne velmi dobrým signálem při celkové modernizaci sboru," uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Policie České republiky získá v rámci  této zakázky 150 kusů terénních vozidel Hyundai ix35 v celkové hodnotě 73,5 milionu korun. Kromě přepravy osob k zásahu umožňují vozidla také přepravu potřebné návazné techniky, jako jsou policejní plavidla nebo speciální nářadí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru