Začátek meteorologického podzimu ve znamení větší oblačnosti a teplot do 20 °C
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - 1. září v 0:00 začal meteorologický podzim. A právě typicky podzimní počasí nás bude provázet v prvních zářijových dnech. Nicméně neznamená to, že teplu již definitivně odzvonilo. Dlouhodobé výhledy, které jsou pravda tak trochu o ničem, v nepříliš vzdálené budoucnosti ještě počítají s návratem teplot mezi 25 až 30 °C. Namísto pohádek se ale nyní věnujme tomu, co nás čeká a nemine v úvodu školního roku 2020/2021.

ÚTERÝ 1. ZÁŘÍ

Počasí návrat do školních lavic opláče, na střechy mnohých škol budou v ranních hodinách dopadat dešťové kapky. Nikoli však na školy v severozápadních Čechách, nýbrž na školy ve východnějších částech republiky, zejména na Moravě a ve Slezsku. V krajích zkrášlených Krušnými horami ráno, jakož i dopoledne, odpoledne a večer, pršet nebude. Série srážkově bohatších dnů tedy skončí spolu se srpnem. Oblaků ale bude dosti, po dobu všech 24 hodin lze očekávat oblačnou až zataženou oblohu. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 18 °C.

STŘEDA 2. ZÁŘÍ

Polojasno až oblačno, beze srážek. V takovém duchu se ponese letošní druhé září. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 16 až 19 °C, ráno v minimu kolem 11 až 8 °C.

ČTVRTEK 3. ZÁŘÍ

V ranních hodinách zmenšená oblačnost, resp. převážně jasná až skoro jasná obloha, která se během dopoledne a brzkého odpoledne postupně změní na oblačnou až zataženou. Takovou vydrží několik hodin, poté mraků zase ubude. Alespoň co se těch nízkého a středního patra týče, mraků patra vysokého nejspíše naopak přibude. Tak jako tak, déšť nehrozí. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 17 až 20 °C, ráno v minimu přinese kolem 12 až 9 °C.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru