ZaRegion: Lucie Ječmenová 12 let řeší palčivé otázky ze 73 obcí. Ví, za co v regionu bojovat
Lucie Ječmenová
Louny

ZaRegion – uskupení lidí, kteří mohou v krajském zastupitelstvu nabídnout své mnohaleté bohaté zkušenosti. Jde o osobnosti, které roky pracují na radnicích měst a obcí po celém kraji.

Lidí, kteří působí v místních akčních skupinách a za roky jejich činnosti jsou vidět výsledky, kdy pomohli řadě obcím a městům, podnikatelům, zemědělcům, školám či spolkům. Znají dokonale místní problematiku, sdílí svoje zkušenosti mezi sebou, nebojí se poradit. Předsedkyní Za Region je Lucie Ječmenová.

Sympatická zastupitelka města Bílina žije svojí prací – už 12 let pracuje ve společnosti SERVISO a od roku 2014 je její ředitelkou … a hlavně je maminkou krásné holčičky. Nejen pro ni chce, aby Ústecký kraj vzkvétal. Aby nejen její dcera chtěla v severních Čechách žít i jako dospělá žena a vychovat zde svoji rodinu. Aby i ostatní části země věděly, jak je v našem kraji krásně. A že se tu nežije nijak špatně.

Pomáhat regionu se jí daří právě díky svému zaměstnání. Skrze místní akční skupinu MAS SERVISO zná aktuální potřeby lidí, podnikatelů, organizací i obcí z konkrétních míst. A přesně tak si představuje práci krajských zastupitelů. Lucie Ječmenová řídí organizaci, která pomáhá 73 malým obcím a městům na Bílinsku, Lounsku a Lovosicku. Byť jsou tyto regiony u sebe blízko, v jednom kraji, každý má opravdu odlišné problémy.

Ze zkušenosti tedy ví, že všeobecná opatření nikdy nemohou vyhovovat a tím pádem pomoci všem. Potřebná pomoc musí být nastavena tak, aby ji obce a všichni ti, kterým je určena, mohli využít přesně tak, jak potřebují. Tak aby docházelo k rozvoji nejen v obcích, ale i v soukromém sektoru. Za to chce jako krajská zastupitelka bojovat především.

Energii jí dodává, když může sledovat, jak se dobře cílená pomoc mění ve výsledek. „Když se třeba podívám na nádherný výsledek rekonstrukce obecního úřadu v Třebenicích, mám neskutečnou radost. Z původních zastaralých prostor vznikly moderní a reprezentativní prostory se zajištěním bezbariérového vstupu,“ dává příklad úspěšné pomoci malé obci Lucie Ječmenová.

Že jde o náročnou práci, to nezastírá. Když přicházejí z ministerstev nejrůznější podmínky, které musí žadatelé o dotace splnit, občas má chuť to vzdát. Ale nevzdá. Ví, že za správné věci se musí bojovat.

„U každého nového projektu mě baví hledat, jakým způsobem pomoci. Projekty i žádosti jsou různorodé a já se díky tomu učím a dozvídám spoustu nových věcí,“ těší Lucii Ječmenovou. Podmínky od ministerstev příliš neovlivní.

Jako zastupitelka kraje by ale dokázala ovlivnit podobu podmínek dotačních titulů. Tak aby žadatelé mohli svůj záměr vyhotovit tak, jak to bude pro danou oblast, obec či podnikání nejpřínosnější. Protože jedině tak se peníze neinvestují zbytečně.

I ostatní kandidáti strany ZaRegion jsou představitelé především malých obcí a měst, kolegové z dalších místních akčních skupin celého Ústeckého kraje a další odborníci, se kterými se Lucie Ječmenová dostává při své práci do kontaktu. Oporou jsou si sobě navzájem – znají dopodrobna problematiku svých měst, jsou opakovaně svými občany voleni do vedení měst a obcí. A to na základě svých pracovních výsledků. Postřehy a zkušenosti i rady si předávají navzájem. Přesně taková by měla být i práce v krajském zastupitelstvu.

Nezbývá než pozvat všechny voliče ke krajským volbám, které se konají 2. a 3. října. Lucie Ječmenová se za podporu odmění neúnavnou prací ve prospěch celého kraje.

2109zaregion

Zadavatel: ZaRegion
Zhotovitel: ZaRegion

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru