Úklid v žateckém parku odhalil chutě nepořádníků. Vypijí vodku, Kozla, energeťáky, obaly pak zahodí
3x foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Sedmnáct pytlů odpadků o celkové váze přes 800 kilogramů posbírala v sobotu ráno desítka žateckých dobrovolníků v parku pod Zeyerovou ulicí v rámci celostátní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Na úklidu se podíleli členové spolku žateckých rodáků, kteří tvořili většinu brigádníků. O odvoz odpadků se pak postarala Technická správa města Žatce.

Mezi odpadky převládaly skleněné i PET lahve, plechovky, papíry, ale nechyběl ani balík starých letáků, bota, nějaké oblečení a další zajímavosti jako třeba záchodové prkénko. Bohužel se našlo i několik injekčních stříkaček. Během sběru odpadků se mimo jiné ukázalo, co Žatečanům chutná. Skleněné lahve byly převážně od různých druhů vodky, z plechovek vévodily energetické nápoje a pivo Kozel.

Celý park čekají v budoucnu velké změny, město chystá kompletní revitalizaci všech jeho částí. Už nyní se v něm ale dělá nová stezka pro kočárky a cyklisty, která bude hotová za pár týdnů. Zkrášlování se ale věnují i obyvatelé města, například členové spolku ŽOK (Žatecká okrašlovací kolektiv) minulý týden vrátili na kamennou kostku nápis věnovaný zakladateli parku Johannu Nožiczkovi.

(kas)

2109uklid3

2109uklid

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru