Krkavčí rodiče: Žatečan už měsíce neplatí na své čtyři děti, desítky tisíc dluží na výživném i matka z Loun
ilustrační foto
Louny

Okres Louny - Případy, kdy vlastní rodiče nepečují o své děti a ani na ně řádně neplatí výživné, nejsou žádnou výjimkou. I lounští kriminalisté vyšetřují taková jednání.

V poslední době zahájili trestní stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy například proti 50letému muži ze Žatce a 28leté ženě z Loun. Jejich vyživovací povinnost na nezletilé děti je stanovena pravomocnými soudními rozsudky.

Žatečan, žijící momentálně v zahraničí, podle sděleného obvinění už měsíce neplatí řádně výživné hned na několik potomků. Jedná se o děti ve věku šest, pět, čtyři a dva roky. Dluh vůči jejich dvěma matkám se podle zjištění policistů již vyšplhal na částku 55 tisíc korun.

Svoji zákonnou povinnost vyživovat nezletilé děti si podle všeho už déle než dva roky řádně neplní ani zmíněná 28letá žena. I ona tak své děti ve věku sedm a pět let měla připravit o několik desítek tisíc korun.

Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru