Padlo obvinění! Řidič autobusu, který zavinil smrtelnou nehodu ve Slaném, má na krku zločin
Místo tragické nehody. Foto: Policie ČR
Louny

Slaný - V minulém týdnu zahájil vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání osmapadesátiletého muže z Kladna, jako obviněného ze zločinu usmrcení z nedbalosti, kterého se dopustil 9. června 2020 jen několik minut po poledni ve Slaném na autobusovém nádraží.

Obviněný řidič autobusu při najíždění mezi ostrůvky zastávek neúmyslně zavinil dopravní nehodu, když nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při zatáčení vlevo mezi ostrůvky zastávek nezvládl řízení a s vozidlem najel na výše zmiňovaný ostrůvek, kde se v té době zdržovala skupinka nezletilých dětí. Při kolizi narazil do sedmiletého chlapce, který na následky poranění na místě dopravní nehody zemřel.

V rámci prověřování byli osloveni soudní znalci z oboru silniční dopravy, kteří neshledali, že by byla příčinou dopravní nehody technická závada autobusu. Řidič hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru