Cyklostezka podél Ohře vzkvétá. Budou tu nové lavičky, cykloboxy, altán i griloviště
Cyklobox za řekou. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Nový mobiliář se v těchto dnech objevuje u cyklostezky podél Ohře. Griloviště či cykloboxy už jsou připravené, ale zatím není možné je používat. Žatečanům a turistům se otevřou během několika týdnů, město o jejich zpřístupnění bude včas informovat.

Cyklostezku u řeky v katastru města doplní na pěti místech nový mobiliář, jako jsou herní prvky, lavičky, altán či griloviště. Vše se nyní buduje a instaluje, s dokončením prací se počítá do konce letošního roku.

Mobiliář byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu MMR v rámci projektu - "Doplnění mobiliáře cyklostezky v Žatci - zvýšení uživatelského komfortu". Většina mobiliáře bude ze dřeva, základ grilovací sestavy tvoří betonové bloky. Vše bude vyrobené a povrchově ošetřené tak, aby věci odolávaly nepřízni počasí, ale zároveň byly bezpečné pro děti i dospělé.

2210cyklostezka2

Griloviště u řeky. Foto zdroj: Město Žatec

Město Žatec za mobiliář zaplatí celkem 1,2 milionu korun. Část nákladů, konkrétně 620 tisíc Kč, pokryje dotace Ministerstva pro místní rozvoj z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, a to z podprogramu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu.

„Zastupitelstvo města schválilo rozpočtové opatření na předfinancování realizace akce „Dodávka mobiliáře cyklostezky u řeky Ohře“. Po obdržení dotace budou finance vráceny zpět do rozpočtu města,“ popsala dotační podporu vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Pět lokalit, ve kterých se v těchto dnech instaluje nový mobiliář, leží na obou březích řeky v prostoru mezi železničním mostem u Libočan a mostem k hlavnímu vlakovému nádraží.

Lokalita č. 1: Edukační prvek Místo poznání, 2 lavičky, cyklobox pro úschovu čtyř kol, veřejné grilování.

Lokalita č. 2: Edukační prvek Pexeso, 2 lavičky, dřevěná houpačka, stojan s mapou, altán.

Lokalita č. 3: Cyklobox pro úschovu čtyř kol.

Lokalita č. 4: Dřevěný stojan s mapou.

Lokalita č. 5: Edukační prvky Piškvorky a Řeka, 2 lavičky.

Všude jsou odpadkové koše, navíc přibudou u altánů koše na plasty. Nový, co nejdéle neponičený mobiliář u cyklostezky vylepší prostředí pro procházky a projížďky Žatečanů podél řeky.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru