Listopad na lounských silnicích: Policisté vyjížděli k 123 nehodám, jedna byla tragická
Listopadová tragická nehoda u Želče. Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Lounsko - Celkem 123 dopravních nehod řešili v uplynulém měsíci lounští policisté. Číslo je podobné loňskému listopadu, kdy bylo zaznamenáno o čtyři nehody méně. Při kolizích se v listopadu zranilo 24 osob, z nichž jeden člověk utrpěl těžké zranění. Bohužel došlo i k jednomu úmrtí.

Hmotné škody byly celkově vyčísleny na částku mírně přesahující osm milionů korun. To je o 610 tisíc korun více než ve stejném období vloni.

Opět byl zjištěn výrazný podíl zvěře na celkovém počtu kolizí (33). Většinu nehod (89) měli na svědomí řidiči motorových vozidel a v jednom případě šlo tzv. o jiné zavinění. "Na prvním místě v žebříčku příčin je uveden nesprávný způsob jízdy (52), následuje nepřiměřená rychlost (19) a nedání přednosti v jízdě (12). Po třech případech byla nehoda důsledkem chybného předjíždění anebo technické závady. Ovlivnění alkoholem u viníka dopravní nehody zjistili policisté šestkrát," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dějištěm kolizí byly převážně silnice. "Ve 34 případech šlo o silnice první třídy, na silnicích druhé třídy se odehrálo 30 nehod a na silnicích třetí třídy jich bylo 26. Dvacet sedm střetů zaevidovali policisté na místních komunikacích, čtyři na účelových komunikacích a dva na dálnici," pokračuje Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru