Ručně vyrobené hračky pomohou onkologicky nemocným dětem. Víte, kdo je vyrobil?
2x foto zdroj: VSČR
Louny

Nové Sedlo - Odsouzené ženy z věznice v Novém Sedle - objekt Drahonice potvrzují i přes problémy se zákonem, že mají srdce na pravém místě.

Ani letošní rok, kdy myšlenky, jak jejich děti a blízcí zvládají covidové období, nezapomněly na malé pacienty s onkologickým onemocněním. Již několik let věznice spolupracuje s nadačním fondem Šance onkoláčkům.

Odsouzené ženy zasedly za šicí stroje, vzaly do rukou pletací jehlice a pod vedením vychovatelek i speciální pedagožky rozjely výrobu hraček a předmětů s vánoční tématikou. O výrobky odsouzených je velký zájem a první várka již byla předána zástupcům nadačního fondu. Další výrobky putují na tradiční Charitativní jarmark. I tuto akci poznamenal covid a výrobky jsou prezentovány prostřednictvím online aukcí.

O ruční výrobky je velký zájem, což dokumentuje i získaná finanční částka z prodeje. Jaká bude konečná suma za vydražené předměty, se dozvíme až na konci roku. Výtěžek jako každý rok půjde na podporu onkologicky a jinak vážně nemocných dětí a rodin.

(eko)

0412veznice3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru