Občané Žatce jsou nejštědřejší v Ústeckém kraji
Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - V průběhu prosince se na všech prodejnách Kaufland uskutečnila Vánoční sbírka pro Světlušku. Její výtěžek činil neuvěřitelných 17 000 000 Kč. V Ústeckém kraji přispěli nejvíce občané Žatce.

Již tradiční vánoční sbírka se pod názvem Rozsviťte s námi Vánoce nevidomým konala od 23. listopadu do 6. prosince ve všech 135 prodejnách společnosti Kaufland. Zákazníci do ní mohli přispět nákupem dárkových jmenovek v hodnotě 30 korun a Kaufland navíc přidal dalších 10 Kč za každý prodaný arch.

Celkově se prodalo 402 763 jmenovek v hodnotě 12 082 890 Kč. Kaufland následně částku navýšil na 17 000 000 Kč. Světluška celou částku transparentně přerozdělí prostřednictvím grantového programu Fondu Kaufland mezi osoby se zrakovým postižením a lokální neziskové organizace napříč celou Českou republikou.

V Ústeckém kraji nejvíce přispěli občané Žatce. Celkem si pořídili 5 952 kusů jmenovek v hodnotě 178 560 Kč. Světluška a společnost Kaufland touto cestou děkují všem dárcům za štědrost a zaměstnancům žatecké prodejny za nadšení při prodeji jmenovek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru