Nouzový stav bude nejméně do půlky února. Kolik je teď nemocných v našem okrese?
Ministr zdravotnictví Jan Blatný informoval novináře o prodloužení krizových opatření do 14. února. Foto: Vláda ČR
Louny

Ústecký kraj - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji je 62 110 osob, z toho za posledních 24 hodin přibylo 451 nových případů. Uzdravilo se přes 54 tisíc lidí, 1 162 lidí zemřelo. Na Lounsku je aktuálně 616 nakažených, 5 841 lidí se uzdravilo, 97 zemřelo.

Nouzový stav v České republice měl skončit 22. ledna. Vláda ale na základě přetrvávající nepříznivé epidemické situace požádala Poslaneckou sněmovnu o jeho opětovné prodloužení o 30 dnů. Poslanci nakonec rozhodli, že nouzový stav může být vyhlášen vládou do 14. února. Ke stejnému datu pak vláda rozhodla prodloužit i platná krizová opatření, která mají pomoci utlumit šíření nemoci covid-19.

K drobné úpravě vláda přistoupila v krizovém opatření omezujícím maloobchod a služby, když nově umožnila činnost provozoven péče o dítě do tří let věku v denním režimu. I toto opatření má platit do 14. února.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru